De medewerkers van Holland Nautic (Lowrance) en de prostaffers wensen jullie veel plezier op deze HelpDesk

Ervaringen met AIS transponder?

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

Ervaringen met AIS transponder?

Bericht van Avrieswijk op vr 25 dec - 23:47

Hallo,

zijn hier misschien mensen die ervaring hebben met AIS die ik kan gebruiken op de Gen2 touch met Navionics?
Ik ben me een beetje aan het oriënteren vandaar, maar er zijn zoveel transponders.

Alvast bedankt,

Andries.


Avrieswijk

Aantal berichten : 76
Registratiedatum : 26-12-12

Profiel bekijken

Terug naar boven Go down

Re: Ervaringen met AIS transponder?

Bericht van hjkeizer op za 26 dec - 0:10

Werken allemaal wel.
Beste wel nmea2000 pakken

hjkeizer
Gold Member
Gold Member

Aantal berichten : 539
Registratiedatum : 31-01-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Go down

Re: Ervaringen met AIS transponder?

Bericht van Avrieswijk op za 26 dec - 0:48

Ok Henk, dan zal ik maar eens een niet te dure uitzoeken.

Bedankt. Andries.

Avrieswijk

Aantal berichten : 76
Registratiedatum : 26-12-12

Profiel bekijken

Terug naar boven Go down

Re: Ervaringen met AIS transponder?

Bericht van joeri wilmssen op do 3 maa - 5:21

Hallo Andries,

Welke AIS heb je dan uiteindelijk gekocht?


mvg, Joeri

joeri wilmssen

Aantal berichten : 77
Registratiedatum : 29-05-14
Woonplaats : Lille

Profiel bekijken

Terug naar boven Go down

Re: Ervaringen met AIS transponder?

Bericht van Avrieswijk op do 3 maa - 6:40

Hoi Joeri,

Ik heb de Oceansat transponder, werkt goed. Met een aparte gps antenne en aparte vhf antenne. Via nmea op de gen 2 touch

Avrieswijk

Aantal berichten : 76
Registratiedatum : 26-12-12

Profiel bekijken

Terug naar boven Go down

PAN PAN PAN HELP HELP AIS wil niet praten tegen HDS-5 gen2 ,,

Bericht van KiM op zo 21 mei - 9:46

Hallo,
Ik zit al weken erg verveelt dat ik het aansluiten van mijn AIS ontvanger niet draaiend krijg op mijn HDS-5 Gen2..
WIE O WIE kan mij verklaren waarom het niet werkt ,, en liever nog een oplossing bieden...

Heb een HDS-5m GEN2 (laatste soft-update) , een Advansea FX-400 Marifoon, en nu komt het .. EEN Advansea AIS RX-100

alles is gekoppeld op NMEA0183
TX / RX + - allemaal goed aangesloten mijn idee... (ben niet geheel onervaren in dataverbindingen, en elektrische installaties ,-)

Mij plotter stuurt mijn positie prima door naar de marifoon, marifoon geeft nu ook positie weer op display! dit wanneer ik de HDS instel op 4800 Baud.. ben ik al erg blij om.... maar nu komt het...
Heb de TX +/- van de AIS ontvanger aangesloten op de RX (+) oranje en (-) groen van de HDS ..  de HDS op 38400 baud gezet zoals voorgeschreven.. alles al geprobeerd,, auto confic etc...
Doch krijg ik niets te zien op de plotter,,, voor alle duidelijkheid,,, AIS ontvanger werkt,, en ontvangt schepen,, (wanner ik een laptop met de USB van de AIS verbind zie ik alle omliggende schepen op de laptop) Dus er is iets mis met de communicatie tussen de HDS plotter en de AIS ontvanger...
Mijn MMSI nr staat ingevuld in de HDS zoals voorgeschreven .. bij Alarmen staat "vaartuigen" aan... doch niets te zien op de HDS
Kan het protocol verschillen ?  staat er een instelling fout ??

Wat zie ik over het hoofd ?? ben erg benieuwd waar ik fout zit... ik lig hier echt van wakker ;,-)

HARTELIJK DANK voor jullie antwoord ,, waardeer het echt !

KiM

Aantal berichten : 5
Registratiedatum : 20-05-17

Profiel bekijken

Terug naar boven Go down

Re: Ervaringen met AIS transponder?

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Go down

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum