De medewerkers van Holland Nautic (Lowrance) en de prostaffers wensen jullie veel plezier op deze HelpDesk

ais info niet meer zichtbaar

Ga naar beneden

ais info niet meer zichtbaar

Bericht van jvans op zo 17 aug - 8:49

hallo
6 maanden geleden heb ik mijn advansea ais receiver aangesloten op mijn nieuwe hds 10, en dit werkte perfect door werkzaamheden een hele tijd de hds 10 niet meer aan gehad met ais(wel mee geoefend op mijn werk)nu werkt de ais niet meer op de hds 10, maar het vreemde is als ik de ais aansluit op de laptop met kaartprogramma dan werkt het wel , nu heb ik zover mijn kennis reikt alle instellingen ingesteld.
de vraag is heeft nog iemand een tip wat ik misschien over het hoofd zie, en weet er soms iemand of ik het signaal wat uit de ais moet komen kan meten met een multimeter.

gr.jan





jvans

Aantal berichten : 13
Registratiedatum : 28-01-14

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: ais info niet meer zichtbaar

Bericht van hjkeizer op zo 17 aug - 9:16

Baudrate op de hds aangepast van 38400 naar 4800 oid?

hjkeizer
Gold Member
Gold Member

Aantal berichten : 539
Registratiedatum : 31-01-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: ais info niet meer zichtbaar

Bericht van jvans op ma 18 aug - 4:47

ja baudrate staat op 38400 dat de advansea voorschrijft

jvans

Aantal berichten : 13
Registratiedatum : 28-01-14

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: ais info niet meer zichtbaar

Bericht van hjkeizer op ma 18 aug - 4:51

Apart.
Al es via de nmea draadjes aangesloten op je pc?

hjkeizer
Gold Member
Gold Member

Aantal berichten : 539
Registratiedatum : 31-01-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: ais info niet meer zichtbaar

Bericht van hjkeizer op ma 18 aug - 5:13

Weet niet hoe het precies zit met Lowrance, maar mis je alleen de overlay of is de lijst met schepen ook weg?

hjkeizer
Gold Member
Gold Member

Aantal berichten : 539
Registratiedatum : 31-01-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: ais info niet meer zichtbaar

Bericht van jvans op ma 18 aug - 8:07

ik ga idd nog een die draadjes via mijn pc aansluiten ,dat is een goede tip,

nee ik heb helemaal geen signaal ook de lijst met schepen zie ik niet.

het probleem is dat ik nu niet weet of de ais ontvanger geen signaal meer af geeft of dat het probleem in de hds zit

jvans

Aantal berichten : 13
Registratiedatum : 28-01-14

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: ais info niet meer zichtbaar

Bericht van hjkeizer op ma 18 aug - 8:20

Precies, dus eerst maar es beginnen bij de Ais

hjkeizer
Gold Member
Gold Member

Aantal berichten : 539
Registratiedatum : 31-01-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: ais info niet meer zichtbaar

Bericht van KiM op di 23 mei - 8:16

kunnen jullie me ajb wat info geven? ; dank je
Ik zit al weken erg verveelt dat ik het aansluiten van mijn AIS ontvanger niet draaiend krijg op mijn HDS-5 Gen2..
WIE O WIE kan mij verklaren waarom het niet werkt ,, en liever nog een oplossing bieden...

Heb een HDS-5m GEN2 (laatste soft-update) , een Advansea FX-400 Marifoon, en nu komt het .. EEN Advansea AIS RX-100

alles is gekoppeld op NMEA0183
TX / RX + - allemaal goed aangesloten mijn idee... (ben niet geheel onervaren in dataverbindingen, en elektrische installaties ,-)

Mij plotter stuurt mijn positie prima door naar de marifoon, marifoon geeft nu ook positie weer op display! dit wanneer ik de HDS instel op 4800 Baud.. ben ik al erg blij om.... maar nu komt het...
Heb de TX +/- van de AIS ontvanger aangesloten op de RX (+) oranje en (-) groen van de HDS .. de HDS op 38400 baud gezet zoals voorgeschreven.. alles al geprobeerd,, auto confic etc...
Doch krijg ik niets te zien op de plotter,,, voor alle duidelijkheid,,, AIS ontvanger werkt,, en ontvangt schepen,, (wanner ik een laptop met de USB van de AIS verbind zie ik alle omliggende schepen op de laptop) Dus er is iets mis met de communicatie tussen de HDS plotter en de AIS ontvanger...
Mijn MMSI nr staat ingevuld in de HDS zoals voorgeschreven .. bij Alarmen staat "vaartuigen" aan... doch niets te zien op de HDS
Kan het protocol verschillen ? staat er een instelling fout ??

Wat zie ik over het hoofd ?? ben erg benieuwd waar ik fout zit... ik lig hier echt van wakker ;,-)

HARTELIJK DANK voor jullie antwoord ,, waardeer het echt !

KiM

Aantal berichten : 5
Registratiedatum : 20-05-17

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: ais info niet meer zichtbaar

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum