De medewerkers van Holland Nautic (Lowrance) en de prostaffers wensen jullie veel plezier op deze HelpDesk

sonar

Ga naar beneden

sonar

Bericht van robluchies op ma 6 jun - 4:05

heren,
vraagje cq probleem.........Ik heb eeb HDS 8 unit die via de HDS 10(bron) loopt, nu wil het geval dat er geregeld, sinds ik de update 4.0 heb geinstalleerd de HDS geen bron meer krijgt, meestal na een 4 a 5 uur vissen.
herkend iemand dit probleem??

Ben benieuwd....

Rob

robluchies

Aantal berichten : 17
Registratiedatum : 01-04-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van Frenk Elings op ma 6 jun - 4:53

krijgt de 8 dan niets meer door van de 10 ? Heb je op beide units 4.0 geinstalleerd ?

_________________
Beter 1 banaan onder je boot dan 10 in de fruitschaal
avatar
Frenk Elings
SuperAdmin
SuperAdmin

Aantal berichten : 356
Registratiedatum : 01-12-08
Leeftijd : 55
Woonplaats : Hillegom

Profiel bekijken http://lowrance.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van robluchies op ma 6 jun - 6:55

Frenk Elings schreef:krijgt de 8 dan niets meer door van de 10 ? Heb je op beide units 4.0 geinstalleerd ?

klopt krijg dan niets meer van de 10 door op het scherm van de 8 staat "GEEN BRON" wel op beide toestellen de update geplaatst. Als de 8 bron heeft is het top beeld net als op de 10....
Kan het met de LSS 1 te maken hebben? als deze na enige uren warmer wordt?

robluchies

Aantal berichten : 17
Registratiedatum : 01-04-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van Frenk Elings op ma 6 jun - 7:24

netwerk via Ethernet ? werkt je LSS 1 nog wel door op de 10 na die "storing" ?

_________________
Beter 1 banaan onder je boot dan 10 in de fruitschaal
avatar
Frenk Elings
SuperAdmin
SuperAdmin

Aantal berichten : 356
Registratiedatum : 01-12-08
Leeftijd : 55
Woonplaats : Hillegom

Profiel bekijken http://lowrance.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van robluchies op ma 6 jun - 16:40

Frenk Elings schreef:netwerk via Ethernet ? werkt je LSS 1 nog wel door op de 10 na die "storing" ?

Ja deze blijft het perfect doen..............

robluchies

Aantal berichten : 17
Registratiedatum : 01-04-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van Juan Gonzalez op ma 6 jun - 22:08

Balen....

Al een soft/hard reset geprobeerd?

Grt,

Juan Gonzalez
avatar
Juan Gonzalez
Gold Member
Gold Member

Aantal berichten : 232
Registratiedatum : 15-03-11
Woonplaats : Netherlands

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van robluchies op di 7 jun - 1:16

nee ga ik proberen! jij weet hoe het moet???

robluchies

Aantal berichten : 17
Registratiedatum : 01-04-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van Juan Gonzalez op di 7 jun - 1:50

robluchies schreef:nee ga ik proberen! jij weet hoe het moet???

Soft reset:
1. Unit uitschakelen;
2. Druk op PAGES (vasthouden);
3. Druk op POWER ;
4. Laat beide knoppen los wanneer de unit aan gaat.

Hard reset:
1. Unit uitschakelen;
2. ZOUT en ZIN samen indrukken (vasthouden);
3. Druk op POWER (vasthouden);
4. Knoppen loslaten wanneer unit een piep geeft.
(N.B. Als de unit geheel is opgestart dan pas ZOUT en ZIN loslaten).

Houdt er rekening mee dat je bij een hard reset je instellingen en eventuele andere info (waypoints, sporen ed.) kwijt bent. Wil je deze bewaren dan moet je voordat je de hard reset uitvoert de informatie naar een SD-kaartje schrijven.

Hopelijk levert het iets op.

Succes!

Vr. grt,

Juan Gonzalez
avatar
Juan Gonzalez
Gold Member
Gold Member

Aantal berichten : 232
Registratiedatum : 15-03-11
Woonplaats : Netherlands

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van robluchies op di 7 jun - 1:54

top man ga dit proberen, kom ik op terug ....

Bedankt voor de info

rob

robluchies

Aantal berichten : 17
Registratiedatum : 01-04-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van robluchies op vr 10 jun - 3:19

mooi balen werkt nog niet zal vandaag de 10 resetten, kijken af dat helpt! anders terug naar EVIN....pfffff iemand nog ideeën

robluchies

Aantal berichten : 17
Registratiedatum : 01-04-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van Danny Geysen op vr 10 jun - 7:48

Het kan een harde dobber worden om het probleem te detecteren:

Is er een probleem met de HDS 10 ofwel HDS 8?
Is er een probleem met één van de Ethernetkkabels?
Of is er een probleem met de LSS-1 module?

Je zou bijvoorbeeld de 2 toestellen (HDS8 en HDS10) rechtstreeks kunnen verbinden met een Ethernetkabel (dus niet via de LSS1-module.) Je hebt dan wel geen structurescan, maar als de bron dan wel behouden blijft, is er geen probleem met de toestellen, maar wel met de LSS1-module of één van de Ethernetkabels.

Op die manier kan je toch al één en ander uitsluiten. En anders..., onmiddellijk terug naar Marco .

Succes,
avatar
Danny Geysen
Lowrancedokter
Lowrancedokter

Aantal berichten : 1288
Registratiedatum : 01-12-08
Woonplaats : Wommelgem (B)

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van Juan Gonzalez op za 11 jun - 1:26

Hallo Rob,

Gisteren samen met Marco over dit probleem zitten brainstormen. Even voor mijn beeldvorming: de melding 'Geen Bron'; op welke PAGE wordt-ie weergegeven?

Grt, Juan
avatar
Juan Gonzalez
Gold Member
Gold Member

Aantal berichten : 232
Registratiedatum : 15-03-11
Woonplaats : Netherlands

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van robluchies op za 11 jun - 1:36

Deze wordt op page stuctuur, sonar. weergegeven rest pages doet het gewoon. (kaart info, ed.) dus alleen waar de 8 een bron voor nodig heeft....

rob

robluchies

Aantal berichten : 17
Registratiedatum : 01-04-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van Juan Gonzalez op za 11 jun - 1:51

robluchies schreef:Deze wordt op page stuctuur, sonar. weergegeven rest pages doet het gewoon. (kaart info, ed.) dus alleen waar de 8 een bron voor nodig heeft....

rob

Okey, ik neem aan dat de melding "Geen Bron" vermeldt staat op de page Struktuur.
Wederom voor mijn beeldvorming. Je hebt een aparte transeducer voor Sonar. Heb je daar wel beeld? M.a.w., geeft het linkerdeel van het scherm de melding "Geen Bron" en geeft het rechterdeel van je beeldscherm wel/niet Sonar informatie?

Vr. Grt,

Juan
avatar
Juan Gonzalez
Gold Member
Gold Member

Aantal berichten : 232
Registratiedatum : 15-03-11
Woonplaats : Netherlands

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van robluchies op do 16 jun - 22:55

Heren, ik heb de HDS 8 gereset, geen resultaat! heb nu de HDS 10 gereset(soft) heeft het afgelopen zondag zonder problemen goed gedaan!!!! hopelijk dus opgelost..........

een ieder bedankt voor de wijze lessen en advies.

Top....................

robluchies

Aantal berichten : 17
Registratiedatum : 01-04-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van Juan Gonzalez op do 16 jun - 23:08

robluchies schreef:Heren, ik heb de HDS 8 gereset, geen resultaat! heb nu de HDS 10 gereset(soft) heeft het afgelopen zondag zonder problemen goed gedaan!!!! hopelijk dus opgelost..........

een ieder bedankt voor de wijze lessen en advies.

Top....................

Dat is goed nieuws! Een softreset doet wonderen Very Happy

Succes!

Vr. grt,

Juan
avatar
Juan Gonzalez
Gold Member
Gold Member

Aantal berichten : 232
Registratiedatum : 15-03-11
Woonplaats : Netherlands

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: sonar

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum